Sommarcup i Yxnarum

då va årets sommarcup i Yxnarum över, tredje eller fjärde året i rad som vi är med på denna trevliga cupen.

I år va tanken att Ebba skulle ha Pride i den stora cupen och Ellie skulle ha Sky i den lilla cupen, men det blev lite ändrat pga att Sky va helt galen. Slängde av Ellie i första klassen så jag strök henne i resterande klasser och i cupen, så jag efteranmälde Ebba istället. Det går helt enkelt inte med någon annan utan Ebba så hon får tävla honom framöver. Sky trivs allra bäst med bara en ryttare.


På lördagen så hoppade Ebba då LD+ med Sky som va påverkad efter det som hände med Ellie, han är väldigt känslig när det händer något <3 det blev 1 stopp och 1 riv då han va stressad.

Ebba hoppade LD och LD+ med Pride och första klassen va dom dubbelnolla och kom 2a och i andra klassen va pride trött så det blev 8 fel i omhoppningen.

på söndagen så hoppade Ebba LC och LC+ med Sky och det gick super det blev dubbelnolla i båda klasserna men i LC+ så räckte tiden till en andra placering.

Ebba och Pride va dubbelnolla i LC och kom på en 2 plats och i LC+ så fick dom 1 stopp i grunden pga att Pride blev rädd för en skylt och stannade till vilket resulterade i att de inte fick upp farten ordentligt till hinder nr 4. men annars superfin runda va ju deras första LC+.

Ebba fick samma poäng i cupen med både Pride och Sky men då sista klassen va avgörande så segrade Ebba och Sky den stora cupen för b ponny och kom två med Pride! WOW vi är sååå nöjda med ponnysarna trots en knackig start så slutade det på topp!

Nästa tävling blir snapphanarna den 15/6Gillar

Kommentarer