Pay and Jump i Mörrum

igår kväll va det pay and jump på hemmaplan så då passade tjejerna på att vara med. Ebba testade ny ponny idag, en orutinerad o ovan men fantastisk trevlig liten ponny vid namn Tingeling. Ebba red verkligen superfint igår och övertalade Tingeling att detta med tävling inte är något farligt ;) Hon är aldrig tävlad innan vad vi vet så jag tyckte hon skötte sig jättebra. Hon är lite nervig och osäker men lyssnar mycket på sin ryttare vilket jag tycker är det viktigaste. Första rundan fick dom 4 fel, ett riv och andra rundan fick dom ett riv även där och så sprang Tingeling vid sidan på hinder nr 4. Dock såg rundorna väldigt fina och kontrollerade ut så vi är jätte nöjda med hur Tingeling skötte sig! Klart godkänt för att vara första tävlingen. Tack snälla till Annie o hennes familj för att vi får låna fina Tingeling <3

Ellie hade Lillan och det gick super! första runda felfria och andra rundan ett skitpet pga att avståndet inte stämde för Lillan på ena långsidan. är ju så på paj and jumper att där ska avstånd vara till både ponnysar o storhästar vilket gör det omöjligt att stämma för alla. Så tyvärr kom Lillan lite nära på hinder 5 och fick med sig en bom annars superfint!

Annie som äger Tingeling hade Zalza. första rundan så blev jag faktiskt lite sur, då banpersonal hade hängt en stor vattenmatta på staketet så klart att många hästar reagerade på det! tycker man kunde lagt den utanför faktiskt

så Zalza sprang förbi hinder nr 3 pga att han blev rädd för mattan som han fick syn på men Annie la en volt och kom igen så då va de inga problem andra rundan fick dom med sig en bom på hinder nr 6, så synd för va 2 riktigt fina rundor!

Jag tror absolut alla 3 tjejerna va supernöjda över dagens prestationer, jag är iaf supernöjd! Det kan inte va felfritt alla tävlingar och jag tycker det är jätte bra att barnen får känna på hur det känns att få kämpa lite också och att lära sig ta nya tag, det är väldigt nyttigt :)

Gillar

Kommentarer