Pay and Jump Fjälkestad

Idag firade vi nationaldagen med att åka o tävla utanför Kristianstad närmare bestämt Fjälkestad. Jag tycker det är så vackert där och fin utebana! Idag blev jag dock besviken, jag är lite allergisk när man blandar ponnysar o storhästar på tävlingar, det blir inte bra! det blir stressigt och oordning, oftast när hästarna hoppar lägre så är dom orutinerade eller unghästar och jag tycker inte om att små barn ska hoppa o rida fram samtidigt som dessa, för båda parters skull, det är inte säkert alls! Sen va det dåligt då det inte hängde startlistor vid framhoppningen eller framridningen och det var heller ingen som ropade in till framhoppningen så lite ris faktiskt idag till en annars väldigt fin och trevlig tävling!

Engla började på 10cm med Lillan, Ebba ville som vanligt springa med Engla :) Lillan va taggad och lycklig :) Allt gick bra och de blev felfritt för Engla o Lillan <3

Ellie hoppade först Lillan i 30cm och sedan Zalza också i 30cm. Lillan va pigg o glad och tyckte de va superskoj! Hon fick med sig en bom på hinder nr 4 då hon inte lyfte riktigt, Ellie vågar mer o mer slänga in någon galopp vilket egentligen behövs för att Lillan ska hoppa bättre. Men gick kanon idag tyckte jag :) De va felfritt med Zalza som hoppade fint idag, dock såg man att han va lite påverkad av gräset som börjar komma. hopplöst det är så många hästar som reagerar väldigt kraftigt på de starka gräset som kommer nu. Hur hemsk jag än känner mig som matte så har Zalza nu fått en betesreducerare som han nu får ha på sig. samt ska han gå på en kur för hästar med tecken på fång så vi får hålla tummarna att detta hjälper för honom! De viktiga är att han inte har ont i sina ben och att han rör mycket på sig så tror jag vi ska få bukt med detta.

Ebba o Zalza hoppade 60cm idag och de fick med sig en bom på hinder 2 då Zalza kom lite i undertempo och lite för nära. Ebba kände direkt det o red med lite mer tempo resten av rundan o de såg jätte fint ut. De hade både mormor nett, moster Ia, moster Sofie o gamlamormor o Bo som hejaklack idag vilket tjejerna älskade!

Nöjda tjejer idag och stolt mamma, så roligt att alla tjejerna har fastnat för detta med hästar o tävling, det hade jag aldrig vågat tro <3

Gillar

Kommentarer