Pålles Cup

I helgen var vi på Pålles cup i Hässleholm.

På lördagen hoppade Ellie och Zalza LE och LD som va med omhoppning. I första klassen va Zalza inte framme för skänkeln, han va inte igång riktigt och de märktes på banan. Han kom helt fel på ett hinder och rev kraftigt bakbommen på oxern sen efter det så stannade han 2 gånger på ett hinder. I LDn fick de ett stopp på hinder 2 Zalza kom i lite för dålig fart sen red Ellie kanonfint så resten av rundan va felfritt.

Ebba o Sky hoppade LC och LB och de gjorde 2 kanonfina rundor. I LCn så va de felfria i grunden och Ebba tog en väldigt snäv sväng på första hindret i omhoppningen så han rev det. så 4 fel i omhoppningen blev resultatet.

I LBn red de en superfinrunda och fick med sig en bom på sista hindret i omhoppningen, riktigt synd o precis så de rev det också, bommen föll flera sekunder efter så de va surt men men så är det ibland.


På söndagen hoppade Ellie och Zalza en klass en LD. Zalza va mycket mer framåt tyvärr fick de 8 fel synd va en fin runda annars. Ellie va väldigt nöjd ändå.

Ebba och SKy hoppade LC och LB.

Samma där Ebba svängde för snävt på första hindret i omhoppningen i LC så de rev annars superfin runda.

i LB så va Ebba för taggad. Hon hade tittat hur tidigare ryttare ridit och hon skulle minsann svänga snävare tänkte hon trots vi pratat om hur hon skulle rida när vi gick banan haha, Ibland lyssnar de med halva öronen ;)

Det var en tuff bana i LB konstiga trånga svängar och Ebba red för snävt så där blev det 8 fel i omhoppningen.

Ebba var riktigt besviken efter denna helgen men som jag försökte förklara för henne att det går upp och ner med resultaten, och att man inte ska svänga så snävt förrän både ryttare och häst är med på det och klarar av det. Ebba förstod och till helgen blir det Ljungby en klass på lördagen och Karlshamn en klass på söndagen så då blir det nya tag med förhoppningsvis inte lika snäva svängar ;)


Gillar

Kommentarer