Nu är hon äntligen här!

I lördags kom hon och allt har gått över förväntan. Hon fastnade direkt för zalza o lillan och för oss ❤ och vi för henne vilken häst! Ihopsläppet gick super de blev inte ens ett skrik utan de fattade direkt tycke för varandra. Artemis är hennes namn men vi ville gärna kalla henne för något lite lättare så det fick bli Ammi :)

I söndags va vi på hööks och shoppade lite nya saker till henne. De blev träns tyglar bett och lite annat smått o gott :) ungarna älskar henne och tycker detta är så roligt :)
Efter hööks så ville Ebba o Ellie rida "staden" som dom kallar rundan. Man rider igenom ett bostadsområde sen vidare ut i skogen. Jag ledde Ammi. Allt gick kanon och vi tränade på att stanna o vänta och på att de andra kunde rida iväg och sen komma tillbaka. Inga problem.
Sen när vi kom tillbaka till stallet så fick de stora tjejerna testa skritta Ammi lite i padocken när jag ledde, de va inga problem alls de va kul tyckte Ammi :)

Igår fick hästarna vila.

Idag har jag tömkört Ammi, vi tränade lite volter och åttor. Mycket roligt att hantera en sån här väljobbad häst märks förra ägarna hanterat henne mycket. Hon tar bettet bra o lyssnar på mig. Vi tränade på att göra halter och stå still. Sen framåt i skritt och halt igen. Testade även trav och övergång till skritt. Gick kanon hon är super duktig och lyhörd, de märks att hon vill jobba vilket är riktigt roligt!
Därefter fick Ebba o Ellie rida henne lite och idag testade vi att ha fötterna i stigbyglarna och vad som hände om man trycker lite med fötterna. Ammi förstod direkt vad vi menade. De fick även prova att trava lite o Ebba ville jag skulle ta bort grimskaftet så hon fick skritta lite utan att jag höll i men jag gick tätt intill.
Ammi gick så snällt jämte mig :)
Lycklig häst lycklig mamma och superlyckliga barn 😍

  • Nära Mörrum

Gillar

Kommentarer