Lokal tävling i Sporren idag

idag har vi varit på tävling i sporren med blandat resultat. Ebba skulle starta LD och LD+ med Pilgrim va tanken.

I LD så såg det riktigt bra ut dom första hinderna men sen gick de fortare och fortare och till slut mot sista hindret hade Ebba ingen kontroll alls över pilgrim. Till och med domaren reagerade i högtalaren och sa att det såg farligt ut.

Han gör ju så här med Ebba ofta tyvärr och hon börjar tappa fokus och börjar bli osäker. Vi kommer säkert få ta ett tufft beslut snart framöver men så länge säkerheten inte finns där så går det bara inte.

Han går väldigt bra med Ellie i dom låga klasserna men det va inte därför jag köpte honom utan det va att Ebba skulle ha en tävlingsponny för avlastning för Zalza då han går mycket.

Jag skulle gå o stryka Ebba från andra klassen då sa en i stallet att inte en annan av tjejerna från samma stall testa hoppa honom i nästa klass. ja de va faktiskt en bra ide tänkte jag så Malva va väldigt sugen på detta.

WOW vad Malva och Pilgrim passade bra tillsammans! Malva red honom superbra och de va dubbelnolla och knep en 2plats! vilken skillnad att se Pilgrim med en längre och tyngre ryttare han lyssnar på ett helt annat sätt. Ebba är helt enkelt för liten och för lätt för honom och hon orkar inte rida ihop honom ännu. Så kul att få se hur han va med Malva!

på framhoppningen med Zalza så skulle Ebba hoppa ett sista hinder innan hon skulle in på banan så saxar Zalza över hindret och får bommen mellan frambenen och får sig en smäll. Han går som vanligt och verkar inte ha ont så Ebba

hoppar LC och blir nolla i grunden och 4 fel i omhoppningen, det räckte dock till en 2a plats!

I LC+ så såg man på Zalza att han inte va sig själv han hoppade men inte som han brukar så de fick 2 stopp och ett riv.

Ska låta honom vila ett par dagar så får vi se. Han haltade inte med han fick nog sig en smäll och då han e rätt känslig kan det räcka för att han inte ska va sig själv.

Trots att det inte va den bästa tävlingsdagen så är vi ändå nöjda men nöjdast är vi över Pilgrims presentation med Malva

Nej nu ska denna snörvliga och småsjuka mamman ta o lägga sig! 

Gillar

Kommentarer