Ljungby

I helgen var vi på årets första meeting, i LjungbyFantastisk tävling och vi är där för andra året i rad där vi stallat in och varit där hela helgen.Vi bodde som sist i lagan på hotell där.Vad kan vi säga, ja detta behövde vi verkligen alla 3. Ebba varit sjuk en hel del redan denna terminen och jag o fredrik har varit trötta och slitna. Så mysigt att bara va iväg vi 3.
Det började inte bra på fredagsmorgonen när vi packat allting och de va dags att köra. så starter inte bilen. batteriet helt urladdat. Så det blev till att ta ut sky från släpet och dra släpet till den andra bilen och packa över allt till. De tog sin lilla tid och tur att jag alltid är ute i god tid så vi hann ändå.När vi kom dit på fredagen så hoppade Ebba o Sky en LA förstDe va dubbelnolla och kom på en 4e plats av 22 starter.Dock märker jag att Sky inte är som vanligt. Han är lite loj.I msv så tappar Ebba stigbyglen och hoppar 2 hinder utan den sen fångar hon den och Sky vill inte hoppa mera. först tänkte jag om han blev störd av att Ebbas balans ändrades pga stigbygeln men fick svar senare orsaken.
Ebba besviken men bara att ta nya tag!Vi var ute och åt på kvällen sen la vi oss tidigt.
LördagenDe hoppade en msv bara idag och de gick inte alls, de kom till hinder 5 sen tog de stopp. Sky loj och ofokuserad.
Vi var ute och åt på pimchos på kvällen och hade de supermysigt. Tittade till Sky ett par gånger under dagen och va ute och gick lite promenader med honom.Vi bestämde oss för att ändra klass tills söndagen. hoppa en LA det är hans favorit höjd och där går han som bäst Skysen ev hoppa msv beronde på hur han är.
Camilla lånade Sigge till Mörrums div 3 lag och jag hade inte kunnat vara mer stolt när jag följer dom på equipe och ser de sätter nollan i 90cm och med endast 4 fel i 1 m! och då är detta Sigges första hopptävling någonsin! så stolt är jag över honom han är en fantastisk häst och Camilla red honom super!
SöndagenDet är något som inte stämmer med Sky.
Han har öronen bakåt när Ebba rider fram honom. Tycker han ser besvärad ut.Hoppar fint på framhoppningen men väl inne på banan kommer de bara till hinder 2 sen tar de stopp.Ebba jätte ledsen, hon red helt rätt men ändå vill inte Sky hoppa. något är fel jag känner det på migVi stryker såklart dom från msv och så kör vi hem.
När vi kommer hem bokar jag en akut tid till Cecilia på Olivegård Häst och Rehab hon kan komma redan dagen efter!Så igår måndag var hon hemma.
Sky hade jätte ont i ryggen! Visste de va något för Sky brukar inte vägra på det viset.Hon behandlade honom och satte equitejp på honom som ska smärtlindra och rehabilitera.Cecilia bad mig visa sadeln och hon sa direkt NEJ NEJ NEJ denna sadeln är på tok för stor för honom!Det ska tilläggas jag haft sadelutprovare hemma och lagt massor av pengar på att hitta en bra sadel till Sky... vad fick man för det. Kommer aldrig anlita en sadelutprovare igen utan kommer se själv!det sjuka är att jag ifrågasatte sadelutprovaren flera gånger och sa är du säker på att den itne är för stor jag tycker den ser ut att ligga för långt bak. nej den är inom gränserna fick jag som svar. Hedanefter ska jag lita på min magkänsla!Den har tryckt bak på revbenen och njurarna så han har haft ont stackarn ;(inte undra på att han inte ville hoppa de stora hinderna då. <3Så nu blir det återhämtning för honom sen nästa tävling ska vi hoppa lite lägre och känna efter hur han mår.Vi ska skynda långsamt.

Gillar

Kommentarer